Sanderhalvemetersamenleving

Nu de coronamaatregelen versoepeld worden, werken we toe naar een nieuw ‘normaal’. Maar hoe gaat het in de praktijk met onze anderhalvemetersamenleving? Presentator Sander Huisman gaat op ontdekkingstocht in West-Friesland.

Bekijk alle losse afleveringen hieronder, of bekijk de korte samenvatting van Sanderhalvemetersamenleving.

alle afleveringen sanderhalvemeter

Sander duikt in het ‘nieuwe normaal’: “Het is wel wennen bij de kapper”

WERVERSHOOF – “Het is gek om iemand zo dicht bij je te hebben”, is Sanders eerste conclusie vanuit de kappersstoel. Een mondkapje dragen is niet verplicht maar wordt wél vooraf gevraagd aan de klant. Sander: “Niemand is nog zo dicht bij me geweest, zelfs mijn ouders niet. Voelt toch een beetje vreemd.”

Sander beleeft tattooshop in anderhalvemetersamenleving: “Eerste coronatattoo is een feit”

ENKHUIZEN –  “Als er dan iets is wat ik op mijn been wilde laten zetten, dan is het een herinnering aan deze vreemde periode”, vertelt Sander, bezweet vanuit de stoel met zijn mondkap nog om. Ook al is het dragen van een mondkap bij een tattoostudio niet verplicht, eigenaar Saskia wil het zekere voor het onzekere nemen.

Sander elimineert coronakilo’s in 1,5 metersamenleving: “Eigen plek en eigen spullen”

HEM – “Het is twintig jaar terug dat ik voor het laatst gesport heb”, biecht Sander voor de poort van Sento Modo Sports in Hem op. Gewapend met een fles water en een handdoek gaat hij de uitdaging aan. Twee maanden niet trainen is voor velen al een kleine ramp. Voor de zo’n vierhonderd leden van de sportschool is het dan ook een verademing weer aan de slag te kunnen.

Acupunctuur en fysiotherapie in de 1,5-metersamenleving: Sander ontdekt hoe dat gaat

ANDIJK – “Het is toch wel raar dat iemand zo dicht bij je komt”, constateert Sander in de groepsruimte bij fysiotherapeut Werner de Haan. Normaal doen er zo’n drie patiënten tegelijk oefeningen, maar nu mag er slechts één iemand de ruimte betreden.

Sander ondergaat gezichtsbehandeling in anderhalvemetersamenleving

HOORN – “Zeker toen ik een handdoek omkreeg, dan kom je toch wel heel dicht bij elkaar. En ook omdat je met het gezicht vlakbij ligt”, redeneert Sander al liggend vanuit de stoel. Een mondmasker dragen is bij een schoonheidssalon niet verplicht, toch is Yvonne Last vastbesloten er wel eentje op te doen en ook bij iedere behandeling handschoenen te dragen.

Sander gaat lunchen in anderhalvemetersamenleving: “Eindelijk buiten de deur”

ENKHUIZEN – “In ieder geval weer lekker om buiten de deur een taartje te eten. Want de taart die ik zelf bakte, ging nergens over”, zegt Sander met volle tevredenheid na de eerste hap van zijn appelgebak. Als tafelgenoot is bedrijfsleider Bart Jongeneel bij hem aangeschoven. Bart: “Voor een huishouden maakt het aantal mensen aan tafel niet uit.” legt Jongeneel uit.

Sander zingt eigen coronalied in de 1,5-metersamenleving

ZWAAG – “Je hoort allerlei verhalen over aerosolen (red. kleine vochtdruppels) die door de lucht vliegen als je zingt. Ik ben benieuwd welke maatregelen daarvoor genomen zijn. Misschien moet ik wel door een mondkapje gaan zingen?”, oppert Sander voor aanvang.

Sander gaat naar de bios in 1,5-metersamenleving: “Helaas niet naast mijn vriendin zitten”

HOORN – “Het is anders dan voorheen, maar we kunnen gelukkig in alle drie de zalen weer draaien”, legt Maria Bjerrum, bedrijfsleider van Cinema Oostereiland, toe. In de bioscoopzaal is het een andere wereld. Ook als je met familie of je gezin bent, moet je op anderhalvemeter afstand van elkaar zitten. “Naast mijn vriendin zitten, kan dus niet. Best wel een beetje gek”, oppert Sander. 

Bekijk alle programma’s van Sander!